Houtrot herstel | Fase2 Schilderwerken

Houtrot herstel

About Image

Fase2 Schilderwerken is gevestigd in Aalsmeer en is een betrouwbare en dynamische onderneming en al jarenlang een begrip in Noord-Holland als het gaat om het herstellen van houtrot aan uw woning of bedrijfspand.

Bij Fase2 Schilderwerken Aalsmeer bent u aan het juiste adres voor alle facetten van het schildersvak. Zowel de vertrouwde restauratietechnieken als de modernste technieken worden door ons tot in de puntjes beheerst. Wij zijn van alle markten thuis; schilderwerk binnen en buiten, het schilderen of sausen van wanden, plafonds of pleisterwerk binnen en buiten. En het, gecertificeerd, herstellen van houtrot. Alles wat met ons vak te maken heeft, vindt u bij Fase2 Schilderwerken onder één dak.

Fase2 Schilderwerken werkt met hoogwaardige verfsystemen van o.a. Sigma en Boonstoppel. Samen met onze jarenlange schilderervaring garandeert dit een professioneel eindresultaat zodat uw woning, bedrijfspand of VvE-complex er weer jarenlang fantastisch uitziet. Bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte of afspraak. U kunt onze gegevens vinden op de contactpagina. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Houtrot
De naam zegt het al, houtrot is ziek, rottend hout. Het ontstaat doordat hout lange tijd erg vochtig is. Houtrot maakt het hout zacht. Als u een schroevendraaier heel gemakkelijk in het hout kunt steken, heeft u last van houtrot. Schade aan hout veroorzaakt door houtrot is een veelvoorkomend probleem. In woningen komt dit probleem het meest voor bij kozijnen. Het probleem komt dan vooral voor in de hoeken van de kozijnen. De grootste oorzaak is vaak slecht onderhoud in combinatie met een slechte afwatering (er blijft water staan in de hoeken van de kozijnen). In woningen van die gebouwd zijn tijdens de periode van de woningnood in de jaren 70 en 80 zijn er veel materialen toegepast die kwalitatief ook erg gevoelig zijn voor houtrot. U vindt het probleem dan meestal terug in kozijnen en gevelpanelen. Ook boeiboorden, goten en overstekken zijn erg gevoelig voor het ontstaan van houtrot.   
Oorzaken
Er zijn een oorzaken waardoor houtrot kan ontstaan:
- Beschadigde verf door slecht onderhoud
- Slechte afwatering
- Het hout wordt langere tijd blootgesteld aan zuurstof en vocht.
De schimmels die de daadwerkelijke oorzaak van houtrot zijn, bevinden zich overal in de atmosfeer. Ze moeten echter een vochtige warme plaats vinden om hun werk te doen. Als hout nat wordt, maar snel weer droogt, krijgen de schimmels geen kans om te groeien en zich voeden met het houtvezels.  Blijft het hout echter langere tijd voldoende vochtig dan hebben de schimmels genoeg kans om het houtwerk aan te tasten.
Voorkomen is beter...
Uiteraard is het beste om problemen te voorkomen. Goed onderhouden schilderwerk en goede omstandigheden met betrekking tot de afwatering voorkomen de meeste problemen. Mocht u toch last of het vermoedde van houtrot hebben, aarzel dan niet om Fase2 Schilderwerken Aalsmeer in te schakelen. Wij nemen de situatie op en informeren u wat de beste strategie is om de problemen voorgoed te verhelpen. Fase2 Schilderwerken is gecertificeerd in het verhelpen van houtrot problemen. Zo weet u dat u altijd de beste service krijgt als het gaat om het verhelpen van uw houtrot problemen.
fase2-schilderwerken-binnenschilder-buitenschilder-amstelveen-aalsmeer-diemen-amsterdam-hoofddorp-houtrot-herstellen-pas-rene-van-zonneveld
...dan genezen
Bij houtrot hoeft niet altijd het complete kozijn vervangen te worden. Fase2 Schilderwerken heeft voor elk probleem een oplossing.

fase2-schilderwerken-aalsmeer-amsterdam-diemen-amstelveen-houtrot-kozijn
- Eerst nemen we de schade op. Hiervoor wordt al het aangetaste hout verwijderd. Na verwijdering wordt gekeken wat de beste oplossing is voor het betreffende deel.

fase2-schilderwerken-aalsmeer-amsterdam-diemen-amstelveen-houtrot-kozijn-herstel
- Afhankelijk van de aard van de houtrot wordt gekozen voor het opvullen met een speciale houtrotvuller. Mocht de beschadiging echt te groot zijn wordt gekozen voor het opvullen met een houten passtuk.

fase2-schilderwerken-aalsmeer-amsterdam-diemen-amstelveen-houtrot-kozijn-herstel-eindresultaat
- Na het herstellen van de houtrotplek wordt deze geplamuurd, geschuurd, gegrond en vervolgens afgelakt in elke gewenste kleur.


Onze diensten

Binnenschilderwerk

Who i Am

Niet alleen uw schilder voor het schilderen van kozijnen, deuren en radiatoren, maar ook alle soorten wandafwerking en plafondafwerking.

Buitenschilderwerk

What i Offer

Voor het buitenschilderwerk aan uw pand, hanteren wij dezelfde kwaliteitsnormen als wij gewend zijn voor binnenschilderwerk; de allerbeste dus!

Kleuren kiezen

My Creative Ideas

Houdt u van een licht interieur, of past kleurrijk beter bij u? Bent u toe aan nieuwe kleuren binnen en/of buiten uw huis?

Behang & Wand

My Creative Ideas

Natuurlijk wordt er door ons ook behangen en of het nu gaat om "gewoon” behang of om glasvezelbehang, ook hier zijn weer vele mogelijkheden.

Verkoopstyling

My Creative Ideas

Verkoopstyliste Ingeborg Perrier kan u op professionele wijze van dienst zijn bij het verkoopklaar maken van uw woning.